Els 11 millors bars per llegir, escriure i inspirar-se a Barcelona

La inspiració no en sap, de moments ni d’indrets. Arriba per art de màgia, quan vol i on vol. Està clar, però, que hi ha llocs que són millors que d’altres. Aquestes cafeteries de Barcelona esdevenen una bona opció per aquells que busqueu inspiració i tranquil·litat per escriure.

1. Cafè Altaïr: hi ha alguna cosa millor que escriure envoltat de literatura? La llibreria Altaïr t’ho permet, perquè a la seva planta inferior hi trobaràs una acollidora cafeteria. És el lloc ideal per escriure, conversar, llegir i també per aprendre, ja que acull actuacions musicals, tertúlies i presentacions literàries. Ah! I que no falti la teca: el bar també ofereix especialitats gastronòmiques de diversos països.

2. Bar del Convent: si sempre has volgut saber com se sentia un escriba del segle XIV, aquest és el teu lloc. Mentre treballes, pots combinar la pau del convent de Sant Agustí amb delícies argentines, pastissos XL i un caputxino espumós. El millor del passat i el present en un mateix indret.

3. Babèlia Books & Coffe: el que els manca a les biblioteques és una nevera plena de menjar per anar picant mentre llegeixes. El Babèlia et dóna la solució: pots escriure en una taula espaiosa, amb la llum adequada i envoltat de literatura, però sense renunciar a un bon berenar. A més, si vols comprar o vendre algun llibre, el bar també fa la funció de llibreria de segona mà.

 

4. Casa Orlandai: probablement és la cafeteria més romàntica i tranquil·la de Sarrià. Durant l’hivern pots beure una xocolata calenta mentre contemples la llum que filtren les vidrieres de colors i a l’estiu pots prendre el sol mentre escrius a la terrassa. Si vols aprendre sense sortir del món de la literatura, també tens l’opció d’assistir als tallers que organitza el centre cultural del mateix local.

 

5. Sa Tramuntana: si busques el lloc perfecte per inspirar un relat, aquesta sala d’exposicions és una bona elecció. Les seves exquisides tapes es combinen amb objectes d’allò més original, així que si decideixes escriure aquí pots viure una experiència artística completa. No dubtis en prendre l’aire i muntar-te al gronxador instal·lat al pati. Si a més d’escriptor ets instagramer, trobaràs la fotografia perfecta.

 

6. Laie Llibreria-Cafè: evidentment, és un local que no podia faltar en aquesta llista. Ideal per entrar a comprar un llibre i quedar-se a fer un cafè, tot començant la seva lectura. La cafeteria està a la planta de dalt, de manera que el soroll no molesta als més romàntics que volen comprar literatura amb concentració i silenci.  

7. Familiy room cafè: un local que es descriu a si mateix com a “Peque Friendly”, ha de ser, sens dubte, especial. Si vols traslladar als més petits l’amor per la lectura, l’escriptura o el dibuix, aquest és el millor lloc per fer-ho. Mentre gaudiu de productes de proximitat, podeu consultar llibres, revistes, premsa i inclús divertir-vos amb joguines.

8. Molika Cafè: un racó còmode i senzill per escriure tranquil·lament els teus relats. Encara és més recomanable si t’agraden els dolços, perquè ofereixen pastís de plàtan, de xocolata i nous o Sacher amb nabius, entre d’altres. La presentació, a més, és impecable: des dels muffins decorats fins les galetes amb cares, aquí no s’obliden ni un detall.

 

9. Cosmo: tenim molt per aprendre dels nòrdics: la transparència política, l’educació… I també els bars! Ens creiem els reis en aquest àmbit, però la veritat és que una galeria d’art convertida en cafè és difícil de superar. No costa gens deixar volar la imaginació quan escrius en un lloc on hi ha unicorns de cartó penjant del sostre. Si això es combina amb un Chai Latte ben calent, l’experiència hipster és completa.

 

10. Bresco: aquesta xocolateria on es pot prendre un cafè acompanyat dels millors bombons ens té el cor robat perquè la tenim ben a prop de casa, a Casp 48. És un d'aquells llocs on a part de tenir tranquil·litat, tindràs les papil·les gustatives ben entretingudes, i això hi ha dies que ve molt de gust.

11. Nollegiu: no és un bar, però també s'hi pot seure, prendre un cafè i llegir un munt de llibres que et serviran per inspirar la teva escriptura més creativa.

9 personatges més importants novel·la negra