El Laboratori ja és membre de la EACWP (European Association of Creative Writing Programs)

El Laboratori de Lletres ja és membre de l'associació europea d’escoles d’escriptura EACWP (European Association of Creative Writing Programs). Aquesta associació agrupa tant escoles i universitats com professionals individuals que treballen en la docència de l’escriptura.

Des de l’EACWP s’organitza una simposi anual a la seu d’algun dels membres on es presenten diversos seminaris i tallers sobre l’escriptura i la docència literària.  També hi ha una conferència pedagògica internacional bianual i diversos cursos (ara per videoconferència) en què s’aprofundeix en estratègies de docència en el camp de l’escriptura creativa i literària.

A més, gràcies a la seva xarxa reforçada i consolidada, l’EACWP ofereix i promou la cooperació bilateral com el seu Programa d’intercanvi de professors. Gràcies a aquest programa, professors de tota Europa viatgen per escoles i universitats per impartir els seus cursos a altres estudiants europeus.

L’Associació compta actualment amb 26 membres institucionals, entre els quals hi ha moltes escoles d’escriptura independents i diverses universitats com les de Cardiff, Kingston, East London o East Anglia al Regne Unit; Jyväskylä a Finlàndia; Syddansk de Dinamarca; Linnaeus i Göteborg de Suècia.

Nosaltres hi formem part gràcies al reconeixement dels nostres col·legues de l’Escuela de Escritores de Madrid i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Des del Laboratori estem molt contentes de formar part d’aquesta Associació i de poder compartir els nostres neguits i el nostre coneixement amb altres professionals del sector d’arreu d’Europa.

Els beneficis d’escriure