Ferran Guallar

Escriptor i docentImparteix el curs Projecte Literari i és professor del Màster en Creació Literària

    


BIOGRAFIA

A vuitè d'EGB, el jove Ferran Guallar va mofar-se del resultat d'un test psicotècnic que indicava sense marge possible d'error que havia de dedicar-se a l'escriptura i se'n va oblidar per sempre més. Anys més tard, es va llicenciar en ciències econòmiques a la UB i va treballar en corporacions com Microsoft fins que el crit de la selva va poder més que el màrqueting i va decidir-se a aplicar les seves habilitats a projectes sense ànim de lucre sobre diversitat cultural, viatges i conservació de la natura.

Força temps després, en un altre gir de guió, el crit de la selva (ara literària) el va portar a formar-se a fons en narrativa i guió audiovisual en diverses institucions estatals i americanes, inclosa la realització del Màster de Creació Literària del Laboratori de Lletres i cursos de guió cinematogràfic a la New York Film Academy de Los Angeles. 

Fruit d’aquests anys d’aprenentatge i pràctica de l’ofici, el mes d’octubre de 2022 publica  La part salvatge , la seva primera novel·la en català i castellà amb Editorial Empúries i Editorial Navona respectivament, basada en un univers que coneix bé: l'Àfrica rural. A cavall de l’aventura africana i l’exploració novel·lesca de la natura de l’ésser humà,  La part salvatge  poua en els seus anys a l’Àfrica i, amb una trama de suspens que avança implacablement, ens aboca al nostre costat menys explorat, aquell que ens fa tremolar davant la força de la natura, lluitar en guerres perdudes o enamorar-nos de qui no ho hauríem de fer.

El Ferran també ha adaptat  La part salvatge  al format de sèrie de televisió, ara mateix en procés de presentació a productores i plataformes. 

Recentment, mentre menjava una poma, el Ferran ha recordat aquell test psicotècnic de vuitè d'EGB...