PROJECTE ÀLEF: EXPOSICIÓ I RECITAL

PROJECTE ÀLEF: EXPOSICIÓ I RECITAL

El proper dilluns, a la seu del Laboratori de Lletres, presentem el “PROJECTE ÀLEF”, amb les pintures del Col·lectiu Fulcre i els poemes del Laboratori de Poesia.

Àlef és la primera lletra de diversos alfabets semítics i també el títol d’aquesta experiència d’aquest projecte interartístic de literatura i arts plàstiques. Àlef és pintura i és poesia perquè és l’origen de la representació gràfica del llenguatge verbal.

Les pintures i poemes que s’hi presenten són producte d’un diàleg entre el Col·lectiu Fulcre, que treballa al taller Molí d’en Xina (Algaida, Mallorca) i els participants del Laboratori de Poesia, que s’ ofereix en format virtual (Poesia III).

Setmana rere setmana, els poetes del Laboratori han “traduït” pintures en paraules i els pintors de Fulcre han “traduït” aquests poemes al seu alfabet plàstic particular. Veurem les pintures de Fulcre i llegirem els poemes de Jordi Montaner Maragall, María José Franquet Álvarez, Joan Josep Duran, Josefina Pascual Fransoy, Albert Jofre, Amadeu Paratge Marra.

 Com a part de la mostra també es presentaran les plaquettes electròniques (en procés d’edició) amb els treballs dels participants.

Melcion Mateu.