Melcion Mateu

Melcion Mateu

Melcion Mateu

Poeta

Imparteix els cursos virtuals de Redacció i estil, Poesia, Referents literaris per a escriptors i lectors i La literatura i les arts

Melcion Mateu (Barcelona, 1971) és autor de quatre poemaris: Vida evident (Premi Octavio Paz 1998) Ningú, petit (2002); Jardí amb cangurs (2005) i Illes lligades  (Premi Jocs Florals de Barcelona, 2014). El 2016 va aparèixer el CD Poètica, on el jazzman Alexis Cuadrado musica poemes seus i del nord-americà Rowan Ricardo Phillips; i alguns dels seus poemes van ser seleccionats per Vicente Luis Mora a La cuarta persona del plural; antología de la poesía española contemporánea (1978-2015). En col·laboració amb l’artista Víctor Andreu, té pendent la publicació de la plaquette Exilis (Els Papers Díscols).

Com a traductor, ha portat al català autors com Siri Hustvedt, Michael Ondaatje i John Ashbery, entre d’altres, i ha col·laborat ocasionalment, amb articles sobre literatura i l’actualitat cultural als suplements culturals de El PaísLa Vanguardia i, més sovint, al diari Avui. Ha viscut més de deu anys als Estats Units, on estudià un màster en Literatura Comparada (Cornell University) i un doctorat en Espanyol i Portuguès (New York University). Des del 2014 viu a Florianópolis, Brasil.

Vida evident. Columna Edicions, (1999)

Ningú, petit. Edicions 62, (2002)

Jardí amb cangurs. Edicions 62, (2005)

Illes lligades. Labreu, (2014)