Laia Fàbregas

Laia Fàbregas

Laia Fàbregas

Codirectora

Escriptora i traductora. Llicenciada en Belles Arts per la UB. Ha viscut 12 anys a Holanda, on va debutar el 2008 amb la seva primera novel·la, La nena dels nou dits, escrita originalment en neerlandès i traduïda posteriorment al català (Columna), castellà (El Aleph) i cinc llengües més. El 2010 va publicar La Llista (Amsterdam), que també es va editar en castellà amb el títol deLanden (Alfaguara) i en neerlandès, francès i anglès. A part dels seus propis textos, també ha traduït del neerlandès la novel·la juvenil Odessa i el món secret dels llibres (de Peter van Olmen), editat per La Galera. El 2011 va escriure l’obra de teatre VOLG que la companyia FirmaMES va representar amb èxit a Holanda. El 2013 va publicar Dies de cel groc (Amsterdam) en català i neerlandès.

Des del 2012 imparteix classes d’Escriptura creativa al Laboratori de Lletres, on ha desenvolupat tot el material didàctic d’aquest curs. Des del 2014 és també codirectora de l’escola.

L’any 2017 va encapçalar un equip de docents del Laboratori de Lletres que, a petició del Departament d’Ensenyament, va preparar i impartir a assessors LIC la formació d’Escriptura creativa per a alumnes de primària i secundària.