Jordi Corominas

Jordi Corominas

Jordi Corominas

Poeta

Imparteix el curs de Poesia

Jordi Corominas i Julián (Barcelona, 1979) és escriptor i crític literari. Com a novel.lista ha publicat novel.les en català ( “Una dona que sap jugar amb els peus” i “Colors”) i castellà (“José García”). Com a crític destaquen les seves col.laboracions a Radio Nacional d’Espanya i al Diario.es. És assatgista de temes variats, que van des dels Beatles fins a temes barcelonins, com el volum que veurà la llum a la tardor de 2014 ( Barcelona 1912: El caso Enriqueta Martí), dedicat a un cas criminal de la nostra ciutat.

Corominas també és conegut per ser uns dels poetes més innovadors i avantguardistes en llengua castellana a partir dels seu projecte Loopoesía, que des de l’any 2009 ha creuat escenaris catalans, espanyols i mundials, de Barcelona a Xile o Roma. La seva idea de trencar el mur de la solemnitat poètica per apropar els versos a la gent mitjançant nous formats és una de les apostes més fortes dels darrers anys.

Entre la seva producció poètica destaquen “Paseos Simultáneos” (Vitruvio, 2010), “Oceanografías” (Vitruvio,2012) i el cicle de suites loopoètiques editades per Versos y Reversos: “El gladiador silenciado”, “Los lotófagos” i “Al Aire Libre”.

Properament, Corominas publicarà, a més d’un assaig dedicat a Enriqueta Martí, la traducció de les poesia de Jean Cocteau, l’obra de teatre “El teclado” i el poemari del cicle Loopoètic, el qual anirà dedicat al temps i la ruïna durant el 2015.

Barcelona 1912. El caso Enriqueta Marti. Silex Ediciones (2014)

Paseos simultáneos. Vitruvio (2010)

Colors. Abadia editors (2008)

Una dona que sap jugar amb els peus. Abadia editors (2005)

Laocoonte. Versos & Reversos Editorial (2015)

Al aire libre. Versos & Reversos Editorial (2014)

Los lotófagos. Versos & Reversos Editorial (2013)

El gladiador silenciado. Versos & Reversos Editorial (2012)