La Laia Fàbregas parla del Màster en Creació Literària a la revista Núvol

La Laia Fàbregas parla del Màster en Creació Literària a la revista Núvol

“Sempre he trobat a faltar que la facultat de Belles Arts tingui un departament de literatura. Aquest màster ve a suplir una carència en l’àmbit de la formació artística. La nostra idea és que una part molt important de la formació és la creativitat.”

I és que, després de 8 anys formant més de 3.000 alumnes, el Laboratori de Lletres ha creat el Màster en Creació Literària. Aquest títol propi de l’escola és una immersió total en l’escriptura que posa el focus en potenciar la creativitat, en conèixer referents literaris més enllà de l’androcentrisme occidental i en aprendre la professió. Perquè l’objectiu principal d’aquest màster és professionalitzar l’ofici de l’escriptura.

Actualment, en el nostre entorn directe, no hi ha un espai d’estudis clar i definit per desenvolupar-se en la creació literària. Qui vol ser pintor o escultor té la facultat de Belles Arts, però qui vol dedicar-se a l’escriptura sovint acaba triant carreres com Filologia o Literatura comparada, on no acaba de trobar el que realment buscava. Perquè no és el mateix ser filòleg que ser escriptor, de la mateixa manera que no és el mateix ser historiador de l’art que ser artista.

Des del Màster s’acompanya els alumnes en la recerca del seu talent i se’ls ajuda a desenvolupar les seves capacitats a partir de l’experimentació creativa, de l’estudi dels precedents literaris i de la integració de nous recursos, eines i tècniques. En definitiva, se’ls hi ensenya l’art i l’ofici de l’escriptura.

L’escriptora i codirectora del Laboratori, Laia Fàbregas, parla d’escriptura i d’aquest nou projecte de l’escola a l’entrevista que li fa en Bernat Puigtovella a la revista Núvol.

Cliqueu l’enllaç per llegir l’entrevista: https://bit.ly/2lRAi5s