Jordi Marrugat

Jordi Marrugat

ESCRITOR

Imparte el curso de Narrativa contemporánea

Doctor en Estudios Hispánicos por la Universidad de Sheffield y doctor en Filología Catalana por la Universitat Autònoma de Barcelona. Se ha especializado en el estudio y la crítica de la literatura del siglo XX y actual. Ha publicado análisis académicos de periodos, movimientos y autores como el Novecentismo, las vanguardias, el postsimbolismo, la posmodernidad, Ramon Viñas, Josep Carnero, Joaquim Folguera, Marià Manent, Armand Obiols, J. V. Foix, Joan Salvat-Papasseit, Joan Brossa, Pere Gimferrer, Carles Hache Muere, Quim Monzó, Jaume Cabré, Vicenç Labrador Jordà o Màrius Serra. Ha ejercido la crítica de literatura actual a los diarios El Punt Avui , El País y a las revistas Llengua & Literatura, Estudis Romànics, Caràcters, Revista de Catalunya, L’Espill, Poetari y Els Marges, de la cual es redactor jefe. Es miembro del Grupo de Estudios de Literatura Catalana Contemporánea de la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualmente codirige los volúmenes 6 (Modernisme i Noucentisme) i 7 (De 1922 a 1959) de la Història de la Literatura Catalana d’Enciclopèdia Catalana.

El saltamartí de Joan Brossa: les mil cares del poeta (Arola, 2009)

La revolució com a origen de l’escriptura de Carles Hac Mor i l’escriptura de Carles Hac Mor com a origen de la revolució (Arola, 2009)

Marià Manent i la traducció (Punctum, 2009)

Escriure la vida i la mort. Funció i sentit de l’alquímia poètica en el món actual (Pagès, 2012) Premi Sant Miquel d’Engolasters

Aspectes de la poesia catalana de la postmodernitat (L’Abadia de Montserrat, 2013)

Narrativa catalana de la postmodernitat. Històries, formes i motius (Universitat de Barcelona, 2014)