Storytelling, la clau per a la comunicació empresarial

Al món actual, ja no comprem ni venem productes; comprem i venem històries. Vols que la informació professional que emets deixi de ser planera i uniforme? Vols comunicar-te de forma única, fresca i perdurable en la ment i les emocions del lector? Aquest curs permet aprendre les eines pròpies de l’escriptura de ficció -com la construcció de personatges, els diàlegs o els diferents tipus d’estructura narrativa- per generar històries que atrapin el públic a l’entorn professional.

Objectius

– Comprendre la influència de l’storytelling al món professional
– Descobrir les claus de les històries que atrapen el lector
– Dominar les tècniques narratives bàsiques de ficció, com ara la construcció de personatges, les estructures o la veu narrativa
– Aprendre a repensar la informació per presentar-la en forma d’història
– Perdre la por a escriure
– Desenvolupar la creativitat
– Experimentar amb diferents processos creatius per trobar el propi
– Entendre com treballen els escriptors
– Compartir el textos propis en confiança per conèixer l’opinió d’altres escriptors i lectors
– Aprendre a rebre i formular crítiques constructives

Programa

1. Som perquè ens expliquem històries
2. Els personatges: entre la realitat i la ficció
3. Com emocionar? Els conflictes universals
4. Les accions: la trama necessària
5. Més enllà de la informació: dir i mostrar
6. La veu darrera la història
7. Com dic allò que vull dir? Les estructures
8. Els ancoratges d’una història: repeticions i elements màgics

El curs d’Storytelling integra tant l’aprenentatge de les tècniques narratives com el desenvolupament pràctic. Si és possible, es posa l’accent a la pràctica sobre textos reals de l’entorn professional de l’alumne.

Mètode propi

El curs s'estructura a partir del mètode desenvolupat pel Laboratori de Lletres per a l'aprenentatge de la comunicació escrita.
Aquest mètode es basa en:
– Un enfocament personalitzat per a cada empresa
– Treball col·laboratiu entre els diferents participants
– Desenvolupament d'exercicis pràctics durant les classes
– Sessions individuals per a cada participant
Informa’t sobre el nostre mètode aquí.

Informació pràctica

La durada d’aquest curs és de 18 a 24 hores.
Es recomana que la distribució de les sessions sigui de 3 a 4 hores, en una o dues sessions setmanals.
Per a un millor aprofitament i eficàcia dels curs, és recomanable que el nombre d’alumnes sigui de 8 a 10.

Vols rebre més informació?

Escriu la teva consulta o deixa el teu número de telèfon i contactarem amb tu al més aviat possible

També pots trucar-nos al 93 396 37 19

Què diuen de nosaltres

Professionalitat en la formació que rebem. Molt treballada i completament adaptada a les necessitats del nostre projecte. No només vam aprendre i vam millorar molts aspectes del nostre dia a dia a nivell professional, sinó que també es poden aplicar moltes coses en l’àmbit personal.

Antoni Serra Soler Technical Team Leader a Nominalia

Una part molt important de la meva feina és el tracte amb el client de forma escrita, de manera que aquesta formació és de les més útils que he fet en tota la meva carrera professional. El tracte de la professora i el temari del curs han estat excel·lents. Les classes són molt amenes i interessants. Des que ho vaig fer, he aplicat totes les tècniques que vaig aprendre i he comprovat que la meva manera d’escriure ha millorat de forma abismal. Un curs totalment recomanable.

 

Marta Callejo Administració a Nominalia

Sens dubte, va ser un curs molt útil. Em va fer replantejar les pautes que seguia i vaig obtenir moltes aplicacions pràctiques per al meu dia a dia.

 

Laura Pompido Atenció al client a Nominalia

El curs amb la Laia ha estat fantàstic. La Laia és una persona molt atenta a les nostres preocupacions dels alumnes. El curs estava molt adaptat a la nostra empresa, fent servir casos reals nostres i casos d’empreses de sectors diferents. Aquesta formació m’ha permès millorar la meva comunicació escrita a nivell intern i això ho he pogut transmetre al meu equip per millorar la qualitat de les respostes als nostres clients.

Damien Silva Qa Specialist a Amen.fr i Nominalia

La meva nota personal, i com a professional de RH és d’un 10/10. No dubtaria a recórrer a altres cursos si tingués una altra necessitat.

El seu enfocament és molt fresc, no es tracta d’assistir a un curs estàndard fet per formadors de professió, sinó per formadors que tenen passió en el que fan, i això es nota en tot el procés d’aprenentatge, des de la fase d’adaptació a les necessitats específiques individuals o de grup, demostrant que dominen bé el que s’està ensenyant.

Gianluca Guerrato HR Management Spain, France and Portugal. Nominalia

El curs d’escriptura ha estat una de les millors formacions que he rebut dins de l’empresa. Estava completament adaptat al nostre entorn, amb exemples i situacions reals. Crec que aquesta formació m’ha ajudat a millorar a la meva feina.

Alícia Vaquero Team Leader a Nominalia

Assistir al curs del Laboratori de Lletres m’ha permès conèixer els punts forts i les mancances dels meus textos (e-mails, informes, publicacions, manuals), corregir els errors més habituals en l’expressió escrita però sobretot, disposar d’un ampli ventall de recursos i recomanacions personalitzades per augmentar l’efectivitat dels textos que utilitzo en la meva activitat professional. Ah! I si us agraden les lletres, correu el perill d’apassionar-vos per elles!

Álvaro Tapia Gestor d'Innovació ACCIÓ (Generalitat de Catalunya)

El curs de “Redacció i Estil” ha estat un retrobament amb l’escriptura a un nivell més profund.

Hi ha infinitat de tècniques i detalls a tenir en compte diàriament, tant sigui per redactar un article, un e-mail o simplement com a exercici d’aprenentatge i millora personal.

A part de la part més didàctica, m’ha agradat molt el treball en equip i l’anàlisi dels nostres propis textos. És una experiència molt enriquidora i ha estat un plaer compartir aquesta inquietud amb un grup fantàstic.

Sens dubte, repetiré quan em sigui possible.

Laia Sanjuán Commercial Media Department. Honda