Redacció per a les xarxes socials

Estem tot el dia comunicant, comunicant-nos. Ja no parlem amb els clients a les reunions i comuniquem als nostres webs, sinó que cada acte que fem, cada moviment, queda registrat a les nostres xarxes socials. Aquestes comunicacions fragmentades, curtes i directes són la clau per arribar al nostre públic i la base de la reputació de la nostra marca o perfil professional. Volem influir, mostrar, vendre, donar-nos a conèixer, atrapar, vincular-nos amb el nostre públic. Aquest curs va dirigit a les persones que vulguin millorar la seva comunicació i influència a les xarxes socials. Per això, els alumnes aprendran les eines pròpies de l’escriptura de ficció, com la construcció d’històries, de personatges, la interacció o la gestió de la tensió.

Objectius

– Aprofundir en l’objectiu i característiques de cada xarxa social
– Entendre les bases de les històries que atrapen el lector
– Dominar las tècniques narratives bàsiques de ficció aplicades a las xarxes socials
– Aprendre a repensar la informació per presentar-la en forma de història
– Entendre les claus per definir un perfil a les xarxes socials
– Aprendre a triar les històries que volem explicar
– Descobrir mètodes d’interacció amb el públic
– Millorar el procés d’escriptura per a què sigui més eficaç
– Desenvolupar la creativitat

Programa

1. Les xarxes socials: objectiu i característiques
2. Les històries que atrapen el lector a las xarxes socials
3. La construcció d’un personatge sobre la realitat (empresa o persona)
4. Allò que interessa al públic: els conflictes universals
5. La gestió de la tensió per explicar històries perdurables
6. L’escriptura i la creativitat: tècniques i exercicis
7. Trobar el procés d’escriptura més efectiu
8. Més enllà de la informació: dir i mostrar
9. Qui parla? La veu darrera la història
10. Consells i trucs per vincular el lector
11. Mètodes per promoure la interacció amb el públic

Mètode propi

El curs s'estructura a partir del mètode desenvolupat pel Laboratori de Lletres per a l'aprenentatge de la comunicació escrita.
Aquest mètode es basa en:
– Un enfocament personalitzat per a cada empresa
– Treball col·laboratiu entre els diferents participants
– Desenvolupament d'exercicis pràctics durant les classes
– Sessions individuals per a cada participant
Informa’t sobre el nostre mètode aquí.

Informació pràctica

Aquest curs està estructurat per a una durada de 18 o 24 hores.
Es recomanen una o dues sessions setmanals de 3 hores cada una. Tot i que ens adaptem als horaris i les necessitats del client.
Per a un millor aprofitament i eficàcia del curs, és recomanable que el nombre d’alumnes sigui de 8 a 10.

Vols rebre més informació?

Vols rebre més informació?Escriu la teva consulta o deixa el teu número de telèfon i contactarem amb tu al més aviat possible

També pots trucar-nos al 93 396 37 19

Què diuen de nosaltres

Professionalitat en la formació que rebem. Molt treballada i completament adaptada a les necessitats del nostre projecte. No només vam aprendre i vam millorar molts aspectes del nostre dia a dia a nivell professional, sinó que també es poden aplicar moltes coses en l’àmbit personal.

Antoni Serra Soler Technical Team Leader a Nominalia

Una part molt important de la meva feina és el tracte amb el client de forma escrita, de manera que aquesta formació és de les més útils que he fet en tota la meva carrera professional. El tracte de la professora i el temari del curs han estat excel·lents. Les classes són molt amenes i interessants. Des que ho vaig fer, he aplicat totes les tècniques que vaig aprendre i he comprovat que la meva manera d’escriure ha millorat de forma abismal. Un curs totalment recomanable.

 

Marta Callejo Administració a Nominalia

Sens dubte, va ser un curs molt útil. Em va fer replantejar les pautes que seguia i vaig obtenir moltes aplicacions pràctiques per al meu dia a dia.

 

Laura Pompido Atenció al client a Nominalia

El curs amb la Laia ha estat fantàstic. La Laia és una persona molt atenta a les nostres preocupacions dels alumnes. El curs estava molt adaptat a la nostra empresa, fent servir casos reals nostres i casos d’empreses de sectors diferents. Aquesta formació m’ha permès millorar la meva comunicació escrita a nivell intern i això ho he pogut transmetre al meu equip per millorar la qualitat de les respostes als nostres clients.

Damien Silva Qa Specialist a Amen.fr i Nominalia

La meva nota personal, i com a professional de RH és d’un 10/10. No dubtaria a recórrer a altres cursos si tingués una altra necessitat.

El seu enfocament és molt fresc, no es tracta d’assistir a un curs estàndard fet per formadors de professió, sinó per formadors que tenen passió en el que fan, i això es nota en tot el procés d’aprenentatge, des de la fase d’adaptació a les necessitats específiques individuals o de grup, demostrant que dominen bé el que s’està ensenyant.

Gianluca Guerrato HR Management Spain, France and Portugal. Nominalia

El curs d’escriptura ha estat una de les millors formacions que he rebut dins de l’empresa. Estava completament adaptat al nostre entorn, amb exemples i situacions reals. Crec que aquesta formació m’ha ajudat a millorar a la meva feina.

Alícia Vaquero Team Leader a Nominalia

Assistir al curs del Laboratori de Lletres m’ha permès conèixer els punts forts i les mancances dels meus textos (e-mails, informes, publicacions, manuals), corregir els errors més habituals en l’expressió escrita però sobretot, disposar d’un ampli ventall de recursos i recomanacions personalitzades per augmentar l’efectivitat dels textos que utilitzo en la meva activitat professional. Ah! I si us agraden les lletres, correu el perill d’apassionar-vos per elles!

Álvaro Tapia Gestor d'Innovació ACCIÓ (Generalitat de Catalunya)

El curs de “Redacció i Estil” ha estat un retrobament amb l’escriptura a un nivell més profund.

Hi ha infinitat de tècniques i detalls a tenir en compte diàriament, tant sigui per redactar un article, un e-mail o simplement com a exercici d’aprenentatge i millora personal.

A part de la part més didàctica, m’ha agradat molt el treball en equip i l’anàlisi dels nostres propis textos. És una experiència molt enriquidora i ha estat un plaer compartir aquesta inquietud amb un grup fantàstic.

Sens dubte, repetiré quan em sigui possible.

Laia Sanjuán Commercial Media Department. Honda