Redacció avançada

Aquest curs està destinat a totes aquelles persones que dediquen gran part de la seva jornada laboral a la redacció de textos i volen enriquir-la. Com estructurar i sintetitzar bé les idees, com aconseguir una escriptura més clara i fluida, o com aconseguir que els nostres textos siguin més rics lèxicament: són alguns dels punts clau que s’aprendran en el curs. Quan s'escriu de manera conscient i s'apliquen eines d'estil, els textos guanyen força i claredat; alhora que els autors adquireixen confiança i eficiència en la seva redacció.

Objectius

– Entendre el procés de creació d'un document
– Adquirir eines d'estructura textual
– Millorar la qualitat lingüística dels textos
– Conèixer les últimes novetats de l'IEC (Institut d'Estudis Catalans)
– Enriquir el lèxic i els recursos estilístics
– Conèixer les tècniques de revisió per incorporar-les en el nostre dia a dia

Programa

1. El cicle de vida del document
2. Estructura dels textos:
2.1. Longitud de la frase i paràgrafs
2.2. Bon ús dels connectors
2.3. Bon ús dels signes de puntuació
3. Recursos estilístics:
3.1. Llenguatge senzill i clar
3.2. El ritme
3.3. Llenguatge precís i correcte
4. Tècniques de revisió

Mètode propi

El curs s'estructura a partir del mètode desenvolupat pel Laboratori de Lletres per a l'aprenentatge de la comunicació escrita.
Aquest mètode es basa en:
– Un enfocament personalitzat per a cada empresa
– Treball col·laboratiu entre els diferents participants
– Desenvolupament d'exercicis pràctics durant les classes
– Sessions individuals per a cada participant
Informa’t sobre el nostre mètode aquí.

Informació pràctica

Aquest curs està estructurat per tenir una durada de 15 a 18 hores.

Es recomanen sessions de 2,5 o 3 hores cadascuna, distribuïdes en una o dues sessions setmanals, tot i que ens podem adaptar als horaris i necessitats del client.

Per a aprofitar millor el curs, i guanyar en eficàcia, es recomana que el nombre d'alumnes sigui d'entre 8 i 10.

Vols rebre més informació?

Escriu la teva consulta o deixa el teu número de telèfon i contactarem amb tu al més aviat possible

També pots trucar-nos al 93 396 37 19

Què diuen de nosaltres

Professionalitat en la formació que rebem. Molt treballada i completament adaptada a les necessitats del nostre projecte. No només vam aprendre i vam millorar molts aspectes del nostre dia a dia a nivell professional, sinó que també es poden aplicar moltes coses en l’àmbit personal.

Antoni Serra Soler Technical Team Leader a Nominalia

Una part molt important de la meva feina és el tracte amb el client de forma escrita, de manera que aquesta formació és de les més útils que he fet en tota la meva carrera professional. El tracte de la professora i el temari del curs han estat excel·lents. Les classes són molt amenes i interessants. Des que ho vaig fer, he aplicat totes les tècniques que vaig aprendre i he comprovat que la meva manera d’escriure ha millorat de forma abismal. Un curs totalment recomanable.

 

Marta Callejo Administració a Nominalia

Sens dubte, va ser un curs molt útil. Em va fer replantejar les pautes que seguia i vaig obtenir moltes aplicacions pràctiques per al meu dia a dia.

 

Laura Pompido Atenció al client a Nominalia

El curs amb la Laia ha estat fantàstic. La Laia és una persona molt atenta a les nostres preocupacions dels alumnes. El curs estava molt adaptat a la nostra empresa, fent servir casos reals nostres i casos d’empreses de sectors diferents. Aquesta formació m’ha permès millorar la meva comunicació escrita a nivell intern i això ho he pogut transmetre al meu equip per millorar la qualitat de les respostes als nostres clients.

Damien Silva Qa Specialist a Amen.fr i Nominalia

La meva nota personal, i com a professional de RH és d’un 10/10. No dubtaria a recórrer a altres cursos si tingués una altra necessitat.

El seu enfocament és molt fresc, no es tracta d’assistir a un curs estàndard fet per formadors de professió, sinó per formadors que tenen passió en el que fan, i això es nota en tot el procés d’aprenentatge, des de la fase d’adaptació a les necessitats específiques individuals o de grup, demostrant que dominen bé el que s’està ensenyant.

Gianluca Guerrato HR Management Spain, France and Portugal. Nominalia

El curs d’escriptura ha estat una de les millors formacions que he rebut dins de l’empresa. Estava completament adaptat al nostre entorn, amb exemples i situacions reals. Crec que aquesta formació m’ha ajudat a millorar a la meva feina.

Alícia Vaquero Team Leader a Nominalia

Assistir al curs del Laboratori de Lletres m’ha permès conèixer els punts forts i les mancances dels meus textos (e-mails, informes, publicacions, manuals), corregir els errors més habituals en l’expressió escrita però sobretot, disposar d’un ampli ventall de recursos i recomanacions personalitzades per augmentar l’efectivitat dels textos que utilitzo en la meva activitat professional. Ah! I si us agraden les lletres, correu el perill d’apassionar-vos per elles!

Álvaro Tapia Gestor d'Innovació ACCIÓ (Generalitat de Catalunya)

El curs de “Redacció i Estil” ha estat un retrobament amb l’escriptura a un nivell més profund.

Hi ha infinitat de tècniques i detalls a tenir en compte diàriament, tant sigui per redactar un article, un e-mail o simplement com a exercici d’aprenentatge i millora personal.

A part de la part més didàctica, m’ha agradat molt el treball en equip i l’anàlisi dels nostres propis textos. És una experiència molt enriquidora i ha estat un plaer compartir aquesta inquietud amb un grup fantàstic.

Sens dubte, repetiré quan em sigui possible.

Laia Sanjuán Commercial Media Department. Honda