Com gestionar conflictes en la comunicació escrita

Aquest curs ajudarà a les empreses a minimitzar i resoldre els conflictes que sorgeixen en la comunicació escrita. És molt difícil escriure una idea exactament com la pensem, sempre hi ha un espai diferencial entre allò que pretenem expressar i el que el receptor entén. A més, avui en dia, en entorns professionals, s'escriu més que mai, de manera que les possibilitats que sorgeixin malentesos o conflictes en la comunicació són considerables. Per això, les empreses han d'estar preparades per a saber resoldre i gestionar aquests possibles conflictes.

Objectius

– Aprendre a escriure amb naturalitat i seguretat
– Conèixer les tècniques per generar, seleccionar i ordenar idees
– Aprendre els elements d'estil més rellevants per enriquir els nostres textos
– Conèixer les últimes novetats de la RAE (Reial Acadèmia Espanyola)
– Identificar els punts de millora de cada alumne
– Conèixer les tècniques de revisió per incorporar-les en el nostre dia a dia

Programa

1. Parada i pas enrere: anàlisi del conflicte
1.1. Definició de la situació
1.2. Aprofundir: posició i conflicte real
2. Visió de futur: generar solucions
2.1. Tècniques de recerca de solucions
2.2. Seleccionar i assegurar la solució escollida
3. Gestionar el canvi i tancar ferides
3.1. Com redirigim la comunicació
3.2. La gestió del temps i de la intensitat
3.3. Com proposem la solució
3.4. Tancar portes: l'enuig i el silenci
3.5. Obrir portes: la humilitat, la perspectiva, el somriure, la comprensió

Mètode propi

El curs s'estructura a partir del mètode desenvolupat pel Laboratori de Lletres per a l'aprenentatge de la comunicació escrita.
Aquest mètode es basa en:
– Un enfocament personalitzat per a cada empresa
– Treball col·laboratiu entre els diferents participants
– Desenvolupament d'exercicis pràctics durant les classes
– Sessions individuals per a cada participant
Informa’t sobre el nostre mètode aquí.

Informació pràctica

El curs té una durada de 12 hores. Es recomana que la distribució de les hores sigui en una única sessió (format de matí o de tarda).

Per a aprofitar millor el curs, i guanyar en eficàcia, es recomana que el nombre d'alumnes sigui d'entre 8 i 10.

Vols rebre més informació?

Escriu la teva consulta o deixa el teu número de telèfon i contactarem amb tu al més aviat possible

També pots trucar-nos al 93 396 37 19

Què diuen de nosaltres

Professionalitat en la formació que rebem. Molt treballada i completament adaptada a les necessitats del nostre projecte. No només vam aprendre i vam millorar molts aspectes del nostre dia a dia a nivell professional, sinó que també es poden aplicar moltes coses en l’àmbit personal.

Antoni Serra Soler Technical Team Leader a Nominalia

Una part molt important de la meva feina és el tracte amb el client de forma escrita, de manera que aquesta formació és de les més útils que he fet en tota la meva carrera professional. El tracte de la professora i el temari del curs han estat excel·lents. Les classes són molt amenes i interessants. Des que ho vaig fer, he aplicat totes les tècniques que vaig aprendre i he comprovat que la meva manera d’escriure ha millorat de forma abismal. Un curs totalment recomanable.

 

Marta Callejo Administració a Nominalia

Sens dubte, va ser un curs molt útil. Em va fer replantejar les pautes que seguia i vaig obtenir moltes aplicacions pràctiques per al meu dia a dia.

 

Laura Pompido Atenció al client a Nominalia

El curs amb la Laia ha estat fantàstic. La Laia és una persona molt atenta a les nostres preocupacions dels alumnes. El curs estava molt adaptat a la nostra empresa, fent servir casos reals nostres i casos d’empreses de sectors diferents. Aquesta formació m’ha permès millorar la meva comunicació escrita a nivell intern i això ho he pogut transmetre al meu equip per millorar la qualitat de les respostes als nostres clients.

Damien Silva Qa Specialist a Amen.fr i Nominalia

La meva nota personal, i com a professional de RH és d’un 10/10. No dubtaria a recórrer a altres cursos si tingués una altra necessitat.

El seu enfocament és molt fresc, no es tracta d’assistir a un curs estàndard fet per formadors de professió, sinó per formadors que tenen passió en el que fan, i això es nota en tot el procés d’aprenentatge, des de la fase d’adaptació a les necessitats específiques individuals o de grup, demostrant que dominen bé el que s’està ensenyant.

Gianluca Guerrato HR Management Spain, France and Portugal. Nominalia

El curs d’escriptura ha estat una de les millors formacions que he rebut dins de l’empresa. Estava completament adaptat al nostre entorn, amb exemples i situacions reals. Crec que aquesta formació m’ha ajudat a millorar a la meva feina.

Alícia Vaquero Team Leader a Nominalia

El curs de “Redacció i Estil” ha estat un retrobament amb l’escriptura a un nivell més profund.

Hi ha infinitat de tècniques i detalls a tenir en compte diàriament, tant sigui per redactar un article, un e-mail o simplement com a exercici d’aprenentatge i millora personal.

A part de la part més didàctica, m’ha agradat molt el treball en equip i l’anàlisi dels nostres propis textos. És una experiència molt enriquidora i ha estat un plaer compartir aquesta inquietud amb un grup fantàstic.

Sens dubte, repetiré quan em sigui possible.

Laia Sanjuán Commercial Media Department. Honda