El XAT a l’empresa, el canal del futur

19 DE JUNY DE 2019 | 416 Visualitzacions

Ja no ens cal sortir de casa per fer la compra ni anar a la biblioteca per consultar les característiques dels cetacis. Podem comprar les entrades del cinema des del sofà o saber en pocs segons quants quilòmetres hi ha des de casa nostra fins a Reykjavík.

Internet és el causant d’aquesta nova manera de viure i de pensar, que ens ha situat en l’era de la immediatesa. Ens hem convertit en persones més eficients amb el nostre temps, gràcies a la ubiqüitat del mitjà, que ens permet fer gestions que abans ens podien arribar a ocupar un matí sencer i ara les podem solucionar en pocs segons, sense moure’ns de lloc.

Això ho saben els usuaris i també les empreses que, cada vegada, són més les que incorporen nous canals per facilitar una comunicació ràpida i eficaç amb els seus clients. L’adquisició d’aquests nous canals (venda online, xarxes socials, xat, etc.) fan que les empreses transmetin una imatge moderna i de comprensió i adaptació als nous temps. 

Segons un estudi dirigit per E-digital Reserach, el xat és el canal amb major nivell de satisfacció per part dels clients, ja que a diferència del correu electrònic, s’obté la resposta immediatament, la informació és més personalitzada i precisa, permet fer més coses a la vegada, és fàcil d’utilitzar i no té cap cost pel client. 

Per tots aquests motius, el Laboratori de Lletres, conscients de la revolució que suposa aquest canal, ja fa temps que treballem amb empreses que utilitzen el xat. La nostra tasca és assessorar-les en la redacció i enteniment del canal, perquè si bé tots coneixem què és el xat i l’utilitzem diàriament per comunicar-nos de manera informal (SMS, Whatsapp, Facebook, xats per conèixer gent, etc.), el xat d’empresa no es regeix per les mateixes normes que el xat convencional; i cal conèixer molt bé el mitjà per adaptar-lo en l’entorn professional. A més, segons el sector a què es dediqui l’empresa, el tarannà i el seu públic el to del xat i la manera de fer-lo servir canvia. No pot ser igual el xat d’un banc que el d’una pizzeria o una empresa de telefonia mòbil. 

Des del Laboratori de Lletres hem creat un curs amb una metodologia pròpia per a totes aquelles empreses que volen professionalitzar el seu xat o el vulguin implementar des de zero. Si teniu curiositat per saber-ne més, escriviu-nos!