pregunta

QUÈ ÉS?

El curs de Mètodes d’Escriptura per a professors d’ESO és un curs sobre el procés i el mètode de l’escriptura que posa èmfasi en la idea que cada escriptor és diferent.

En el món literari no es qüestiona el fet que cada escriptor té el seu mètode. Hi ha els escriptors més racionals, que planifiquen exhaustivament una novel·la abans d’escriure-la, en fan esquemes, busquen documentació i fins que no ho tenen tot molt clar, no es posen a escriure.

Per altra banda, hi ha els escriptors intuïtius, que comencen a escriure a partir d’una idea poc definida sense saber de què va la novel·la i  encara menys com acabarà. L’escriptor intuïtiu descobreix la seva història a mesura que la va escrivint.

Al Laboratori de Lletres creiem que els mètodes intuïtiu i racional no es limiten a l’escriptura de literatura, sinó a tot tipus de treball escrit que comporti un pensament crític.

Per això hem dissenyat aquest curs, especial per a professors que han de guiar els seus alumnes en l’aprenentatge de l’expressió escrita.

engranatge

COM VA?

El curs de Mètodes d’escriptura per a Professors d’ESO és un curs de 10 hores dividides en 5 sessions de 2 hores cadascuna. No és un curs del catàleg de cursos regulars del Laboratori de Lletres, sinó que només l’oferim a demanda de les escoles.

El programa del curs és el següent:

1. L’escriptura de ficció i de no-ficció. Semblances i diferències.

2. El mètode racional. Com treballen els escriptors que ho planifiquen tot.

3. El mètode intuïtiu. Com treballen els escriptors que no saben on van.

4. Els mètodes intuïtiu i racional en els treballs acadèmics.

5. Com guiar els alumnes. Exercicis pràctics per fer a classe.

Signatura

COM ES DEMANA?

Si us interessa organitzar aquest curs per als professors de la vostra escola, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del formulari de contacte del lateral dret d’aquesta pàgina