Concurs #Lletrescreatives6 amb Max Besora

Concurs #Lletrescreatives6 amb Max Besora

Ja tenim aquí una nova edició del concurs de microrelats del Laboratori de Lletres, el #Lletrescreatives. En aquesta ocasió tenim com a convidat a Max Besora, que acaba de publicar Les aventures i desventures de l’insòlit i admirable Joan Orpí, conquistador i fundador de la Nova Catalunya (Ed. Males Herbes, 2017).

Besora narra la història de Joan Orpí (Piera, 1593-Nova Barcelona, 1645), un dels personatges més desconeguts de la nostra història. En aquest llibre torrencial se’ns narra l’odissea que el va portar primer a Barcelona, més tard a Sevilla i finalment a Amèrica, on viuria tota mena de situacions rocambolesques. Utilitzant els fets històrics com a matèria bruta, i amb aparicions estel·lars de personatges com Miguel de Cervantes o el bandoler Serrallonga entre altres, Besora dialoga amb la tradició satírica d’obres com Gargantua i Pantagruel, Els viatges de Gulliver o el mateix Don Quijote, per pintar un fresc sobre la Catalunya del segle XVII i l’imperi espanyol del segle d’or, creant una novel·la d’aventures fresca, afilada i exuberant.

Participa a Twitter!

 1. Segueix-nos a Twitter: @LabDeLletres
 2. Escriu un microrelat amb la paraula conquistador i inclou el hashtag #LletresCreatives6 (També pots mencionar el Laboratori: @LabDeLletres)

Participa a Facebook!

 1. Busca la fotografia de l’anunci del concurs de #LletresCreatives6 al Facebook del Laboratori de Lletres
 2. Escriu un microrelat amb la paraula conquistador i inclou el hashtag #LletresCreatives6 als comentaris de la fotografia (No superis els 140 caràcters)
 3. Comparteix la fotografia al teu mur

Bases del concurs:

 • Pots participar al concurs amb tants microrelats com vulguis
 • Els microrelats no poden superar els 140 caràcters, tant a Facebook com a Twitter
 • Pots participar al concurs fins al 30 d’abril.

Premi:

 • Entre els millors microrelats n’escollirem el guanyador
 • El guanyador s’endurà un exemplar signat de Les aventures i desventures de l’insòlit i admirable Joan Orpí, conquistador i fundador de la Nova Catalunya, de Maz Besora i un curs d’Imagina i Escriu del Laboratori
 • El nom del guanyador el farem públic l’1 de maig.