Neix el Club de lectura del Laboratori

Neix el Club de lectura del Laboratori

Neix el Club de Lectura del Laboratori amb ganes d’explorar gèneres i de conèixer la nostra realitat a través dels llibres. Un dissabte cada dos mesos, la Laia Terrón parlarà amb els autors i compartirem un matí ple lletres, opinions i cultura.

Al Laboratori sempre diem que per escriure s’ha de llegir molt; i ho diem perquè realment ho creiem. Aleshores, com pot ser que el Laboratori de Lletres no tingui cap club de lectura? Davant d’aquesta pregunta ens hem quedat amb cara de póker. No tenim resposta; pero sí una idea: creem-lo! Així de senzill i així de necessari, neix amb moltes ganes i una necessitat imperiosa: el club de lectura del Laboratori! Li hem trobat nom i tot: el Laboratori lector.

Què llegirem? Començarem amb novel·la, contes, assaig i cròniques. Anirem ampliant de mica en mica amb poesia i teatre. Temes d’actualitat, clàssics d’aquí i d’allà (d’allà a propet i d’allà ben lluny). També llibres de recent publicació i algún manuscrit. Sí, sí, heu sentit bé: algún manuscrit.

Per què? Per molts motius. Cadascú que trobi el seus: per escriure millor, per entendre un xic millor el món on vivim, per gaudir de l’aprenentatge i compartir amb companys. I com deia Martin Caparrós: no només per informar-nos sino també per entendre, que implica un grau més.

Convidarem els autors? Sí, sempre que sigui possible. Quan no ho puguem aconseguir, portarem algú que estimi i conegui l’obra que llegirem.

Quan? Un dissabte cada 2 mesos, començarem a les 11 i tindrà una durada d’1 hora i mitja o dues hores. Al Laboratori podrem fer un café calentó o un te o una infusió o un got d’aigua (got reutilitzable, of course). Potser, fins i tot, un tall de pastís de pastanaga casolà, casolà.

Qui pot venir? Tothom que vulgui. Tothom que gaudeixi llegint i aprenent. Tu.

Costa diners? Si ets alumne no. Si no ho ets, 10 eurillos que aniran directament a l’autor o la persona que ens parli de l’obra.

Quins llibres llegirem? De moment, aquesta és la llista:

  1. Sempre  han parlat per nosaltres, de Najat El Hachmi (dissabte 14/03/20)
  2. No som refugiats, d’Agus Morales (dissabte 09/05/20)

Per assistir-hi, feu clic aquí: CLUB DE LECTURA