ALBA DALMAU

Escriptora

Imparteix els cursos Escriptura creativa i Conte

Biografia

Nascuda el 1987 a Cardedeu, és llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster en Creació Literària per la UPF. 

 

El 2011 publica la seva primera novel·la Vonlenska, Premi Recull. També és coautora de tres llibres d’artista que combinen literatura i fotografia: On només hi havia un farEstrena i CU(B)A. 


Va viure a Nova York, on va escriure la novel·la Bategant, Premi Vila de l’Ametlla de Mar 2015, i el recull de contes Estàndards (Angle 2017), XXVIII Premi Literari Vila d’Ascó.


Al 2019 va publicar El camí dels esbarzers (Angle 2019), novel·la que va rebre grans elogis de la crítica i que va per la tercera edició i, el 2020, s’estrena amb la literatura infantil amb l’àlbum il·lustrat  i literatura juvenil amb l'antologia Ens veiem demà (Santillana). 


La seva darrera novel·la publicada és Amor i no (Angle 2021). 

 

Actualment, és professora d’escriptura creativa i de conte a l’escola Laboratori de Lletres de Barcelona. 

Bibliografia

Amor i no, 2021. Angle Editorial.

El camí dels Esbarzers, 2019. Publicat per Angle Editorial.

Estàndards, 2017. Publicat per Angle Editorial. (XXVIII Premi Literari Vila d’Ascó)

Bategant, 2015. Publicat per Cosetània (Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar 2015)

Vonlenska, 2011. Publicat per Pagès Edicions (Premi Recull de Narració “Joaquim Ruyra” 2011)

Autoeditats: On només hi havia un far (2010), un recull de contes sobre el silenci acompanyat de fotografia, i Estrena (2015), un llibre de fotografia sobre el cinema mut acompanyat amb textos literaris, ambdós projectes sorgeixen del col·lectiu artístic Sincopat.

Pregunta'ns el que vulguis

Vull rebre la informació en:
;