Biografia

Màrius Serra és periodista, enigmista, traductor, ludolingüista… L’autor va ser premi Sant Jordi 2012 amb el llibre “Plans de futur” però la seva carrera literària ja feia anys que recol·lectava èxits. La novel·la “Quiet” va arribar al cor de molts lectors gràcies a un llenguatge punyent i sincer.

Tot i que ja tenia algunes obres publicades, es va donar a conèixer l'any 1994 amb la novel·la Mon oncle. Va presentar el programa sobre llibres Alexandria al Canal 33. Ha exercit de columnista en els diaris Avui i La Vanguardia. Estudiós i col·leccionista d'enigmes, jocs de paraules i tots els fenòmens de la ludolingüística, és el responsable dels mots encreuats en català de La Vanguardia i el de l'espai L'enigmàrius d'El matí de Catalunya Ràdio. A més, va col·laborar amb el magazín diari Divendres de TV3, en la revista digital Esguard i amb el programa de RNE No es un día cualquiera, amb un espai de mots encreuats. Des del febrer de 2013 és membre de l'Institut d'Estudis Catalans.

 

Bibliografia

Narrativa breu

Línia (Columna, 1987)
Amnèsia (Pòrtic, 1988) premi El Brot
Tres és massa (Columna, 1991)
Contagi (Cafè Central, 1993)
La vida normal (Proa, 1998)

Novel·la

L'home del sac (Columna, 1990)
Mon oncle (Proa, 1996)
Ablanatanalba (Edicions 62, 1999)
Monocle (Mòbil Books-La Vanguardia, 2003)
Farsa (Planeta, 2006)
Quiet (Empúries, 2008)
Plans de futur (Proa, 2013)
Res no és perfecte a Hawaii (Proa, 2016)
La novel·la de Sant Jordi (Amsterdam, 2018)
Jugar-s'hi la vida (Amsterdam, 2019)

Assaig

De com s'escriu una novel·la (Empúries, 2004)
Enviar i Rebre (Columna, 2007) 
D'on trec el temps (Empúries, 2017)

Enigmística i mots encreuats

Manual d'enigmística (Columna Edicions, 1991)
Verbàlia (jocs de paraules i esforços de l'enginy literari) (Editorial Empúries, 2000) 
Verbàlia.com (jugar, llegir, tal vegada escriure) (Empúries, 2002)
Els 100 millors crucigrames de Màrius Serra i Pau Vidal, amb Pau Vidal (Empúries, 2004)
Els 50 millors crucigrames amb enigma, amb Pau Vidal (Empúries, 2004)
Els 65 millors crucigrames per tenir sort, amb Pau Vidal (Empúries, 2005)
Els 66 crucigrames més lletrats (més 3 de lletruts), amb Pau Vidal (Empúries, 2005)
Dicciomàrius (labutxaca, 2010)
Verbàlia 2.0 (Empúries, 2010).

 

Pregunta'ns el que vulguis

Vull rebre la informació en:
;